maanantai 26. marraskuuta 2012

Blossin: Osa 4 - Ensi-ilta ja ajatuksia viikonlopusta

Ensi-illan jälkeen meitä odotti ulkona valtavan kaunis auringonlasku.


Työpajojen tuotosten esittelykierros järjestettiin isossa salissa. Koko leirille osallistui n. 80 nuorta ympäri Brandenburgin osavaltiota, ja tunnelma salissa oli energinen. Kaikissa työpajoissa oli tehty paljon työtä ja tulokset olivat häkellyttäviä. Nuoret olivat pistäneet itsensä peliin ja minusta tuntui, että he olivat myös saaneet paljon irti työpajoista.

Meidän työpajan tuotokset herättivät yleisössä hilpeyttä ja naurua ja oli ilmeistä, että ryhmäläiset olivat kovin ylpeitä työstään. Minusta oli hienoa, kuinka loppuesittelystä oli tehty suuri tapahtuma, ja oli hienoa nähdä kuinka paljon huomiota videot saivat. On tärkeää, että töiden esittelylle suodaan juhlallinen hetki ja näin annetaan arvoa tekijöiden vaivannäölle.

Blossinin leirillä oli muuten myös elokuvatyöpaja. Siihen osallistui 10 henkeä. Ryhmällä oli vain yksi dv-kamera, ja olikin jännittävää huomata, että meidän lumiavideoiden laatu oli projisoitunakin heidän videolaatuaan parempi! Oli myös mielenkiintoista todeta, että siinä missä yhden videon tekoon osallistui 10 henkeä, meidän pajan 3 videon tuottamiseen osallistui 6 henkilöä ja jokainen työ oli parityön lopputulema.

Tässsä piilee mielestäni eräs matkapuhelimen käytön vahvuus. Puhelimia löytyy usein oppilaiden omasta takaa useampia kappaleita joka mahdollistaa jokaisen henkilön tiiviimmän osallistumisen työprosessiin.

Meidän ryhmästä löytyi muuten kuvalaadultaan neljä täysin lumianvertaista matkapuhelinta. Eräs ryhmä innostui työskentelystä niin, että he vannoivat tuottavansa omalla puhelimellaan vielä jatko-osan videoonsa ja lähettävänsä sen myöhemmin meille! Oli ilo kuulla, että he olivat saaneet työpajasta kimmokkeen jatkaa liikkuvan kuvan ilmaisun tutkimista. Heille ei myöskään ollut ilmeistä, että he voisivat käyttää omaa puhelinta kuvaamiseen, mutta lyhyen kokeilun myötä varmistimme että kyllä, se on yhtälailla mahdollista.

Viikonlopun tuotokset löytyvät Potsdamin mediakeskuksen multimediamobil, eli m³-projektin nettisivuilta (alkaen kohdasta ”Handyclip-Workshop”).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti