perjantai 25. tammikuuta 2013

Känykkäelokuvakilpailut: niitä on muuten paljon!


Tänään etsin huvikseni netistä kännykkäelokuvakilpailuja. Joillain elokuvafestareilla tai -kilpailuilla voi muuten olla omat kategoriansa kännykkäelokuvia varten.

Tässä pari netistä löytämääni kilpailulistausta: tammikuussa 2012 luotu Smartmoviemaking-sivuston lista sekä maaliskuussa 2010 mobilizedtv-sivuston listaus.

Kännykkäelokuvia löytyy kilpailujen sivustojen kautta paljon. Tässä eräs esimerkki.

Saksassa on muuten nuorisolle sunnattu oma kännykkäelokuvakilpailu nimeltään Ohrenblick. Arvatenkin Klaus Kuechemeisterin oppilaat ovat menestyneet hyvin tässä kilpailussa:

Mielestäni elokuvakilpailuissa on se hauska puoli, että vaikka tuotantotyö on ohi ja kenties pienemmän piirin ensi-ilta pidetty, niin kuitenkin elokuvaan liittyvä jännitys voi kasvaa huimasti mikäli sen lähettää kilpailuun. Voi lähettää teoksen useampaan kilpailuun ja odottaa sitten jännityksellä, että miten käy!

Kuva-, elokuva- tai taitokilpailuista voi olla monta mieltä, mutta minusta se voi olla hauska lisä vaikka koulumaailmassa, jossa tuotanto kenties muutoin jää vain pyörimään koulun youtube-kanavalle. Kilpailuihin osallistuminen voi myös innostaa panostamaan elokuvan laatuun.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Kansainväliset mobiili + taideopetus sivustot


Etsin aina sillon tällön internetistä mielenkiintoisia asioita ja sivustoja liittyen kuvataiteeseen, kuva/taideopetukseen ja mobiililaitteisiin. iPadien käytöstä kuvistunnilla tuntuu löytyvän paljon tietoa, matkapuhelimista huomattavasti vähemmän. Tässä tämän päivän saldoa.

Niin, ja tuntuu että elokuvaopetuksesta ja kännyköistä tai iPadeista löytyy yleisesti ottaen hyvin vähän tietoa.

Yleisiä ajatuksia elokuvan tekemisestä matkapuhelimella eli how to make mobile movies with your smartphone.



Kattava lista iPad sovelluksia kuvataidetunnille. Sivustolta löytyy myös paljon muita vinkkejä iPadien käyttämisestä koulussa.

Jälleen lisää iPad ja iPhone sovelluksia kuvataidetunnille.

iPhone ja iPad sovelluksia taideopettajille, pintrest-kokoelma.

Nouseva trendi Japanissa: mangaa matkapuhelimeen.

Muutamien opettajien ajatuksia matkapuhelimien käytöstä kouluissa (taidetta sivuttu hyvin vähän),