perjantai 25. tammikuuta 2013

Känykkäelokuvakilpailut: niitä on muuten paljon!


Tänään etsin huvikseni netistä kännykkäelokuvakilpailuja. Joillain elokuvafestareilla tai -kilpailuilla voi muuten olla omat kategoriansa kännykkäelokuvia varten.

Tässä pari netistä löytämääni kilpailulistausta: tammikuussa 2012 luotu Smartmoviemaking-sivuston lista sekä maaliskuussa 2010 mobilizedtv-sivuston listaus.

Kännykkäelokuvia löytyy kilpailujen sivustojen kautta paljon. Tässä eräs esimerkki.

Saksassa on muuten nuorisolle sunnattu oma kännykkäelokuvakilpailu nimeltään Ohrenblick. Arvatenkin Klaus Kuechemeisterin oppilaat ovat menestyneet hyvin tässä kilpailussa:

Mielestäni elokuvakilpailuissa on se hauska puoli, että vaikka tuotantotyö on ohi ja kenties pienemmän piirin ensi-ilta pidetty, niin kuitenkin elokuvaan liittyvä jännitys voi kasvaa huimasti mikäli sen lähettää kilpailuun. Voi lähettää teoksen useampaan kilpailuun ja odottaa sitten jännityksellä, että miten käy!

Kuva-, elokuva- tai taitokilpailuista voi olla monta mieltä, mutta minusta se voi olla hauska lisä vaikka koulumaailmassa, jossa tuotanto kenties muutoin jää vain pyörimään koulun youtube-kanavalle. Kilpailuihin osallistuminen voi myös innostaa panostamaan elokuvan laatuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti