keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Online Educa Berlin: Osa 1 - School Forum ja messut


Viikko sitten tapasin tietokonepelimuseon mediakompetenssi-tilaisuudessa henkilön, joka koordinoi School Forumia – päivän mittaista saksankielistä opetusalan ammattilaisille suunnattua seminaaria joka tapahtuu Berliinin Online Educan-messujen yhteydessä.

Online Educa järjestettiin jo 19. kertaa ja sivuilla kerrotaan:
Online Educa - The largest global e-learning conference for the corporate, education and public services sectors. Itse messualue oli valtava ja esillä oli toimijota aina moodlesta Tampereen ammattikorkeakouluun asti.

School Forum järjestettiin samassa hotellissa Online Educan kyljessä, mutta se oli suunnattu saksalaisille opetusalan ammattilaisille, ja seminaarin tarkoituksena olikin tuoda esiin uusia tuulia opetusteknologian rintamalta, niin paikallisten, valtakunnallisten kuin kansainvälisten toimijoiden näkökulmasta.

Thea kuuli minun projektistani ja oli sitä mieltä, että minun kannattaisi ehdottomasti tulla tilaisuuteen, ja hän olikin aivan oikeassa! Parhaiten mieleen jäi Mark David Millironin karismaattinen puhe opetuksen ja oppimisen nykytilasta ja tulevaisuudesta, sekä erään rohkean saksalaisen opettajan esitelmä iPad-luokkaprojektistaan.

School Forumissa puhui myös Nikolai Neufert joka edusti Berliinin opetusministeriön eEducation Masterplan-hanketta. Kaupungin tavoitteena on varustaa kaikki koulut älytauluilla ja niinpä koulut voivat hakea hankkeelta rahoitusta. Anja Tempelhof kertoi Fraunhofer-insitutin (vähän niin kuin saksa VTT) Roberta-projektista, jossa oppilaat rakentavat itse lego mindstorms robotteja – vastuuta, yhteistyötaitoja ja ongelmanratkaisukykyjä, wau!

School Forumin ohjelma löytyy täältä.

Googlettelun tuloksena huomasin muuten, että EdMedia 2014 - World Conference on Educational Media and Technology järjestetään Tampereella! Silmät auki siis, ensi vuonna.

Ja tähän samaan opetusteknologiasyssyyn mainittakoon vielä ITK-konferenssi Hämeenlinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti