keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Online Educa Berlin: Osa 3 - Sabine Baumann ja iPad-luokka


Sabine on rohkea 28-vuotias luokanopettaja joka päätti lähteä kokeilemaan iPadeilla opettamista. Tosin sen sijaan, että koulu olisi ostanut tablet-koneet oppilaiden käyttöön, Sabine on kirjoittanut oppilaiden vanhempien kanssa sopimuksen jonka mukaan he lunastavat tabletit leasing-yritykseltä vuosien mittaan lapsiensa omaisuudeksi. Laitteet on vakuutettu ja leasing-yrityksen kanssa tehty sopimus takaa, että laite joko korjataan tai korvataan uudella 48-tunnin sisällä vian ilmennettyä.

Sabine on ehtinyt tutustua sovellustarjontaan ja onnistunut hyödyntämään erinäisiä sovelluksia hyvin tunnilla, mutta muistuttaa, että sovellusavaruutta on syytä tutkia jatkuvasti jotta voi tehdä mielenkiintoisia löytöjä.

Huomaan että sovellukset kohdistuvat muihin oppiaineisiin kuin kuvataiteeseen. Hän mainitsee kuvataiteen osalta vain piirustusohjelman, ja jäänkin pohtimaan miksi kameran tuomat mahdollisuudet valokuvaan ja elokuvaan puuttuvat. Yritän saada hänen kanssaan puheenvuoron seminaarin jälkeen, mutta ruuhkaa on ja minun täytyykin jo rientää seuraavaan paikkaan. Onneksi sähköposti on keksitty!

Sabinen blogista löytyy mm. lista hänen käyttämistään sovelluksista.

Löysin myös erinomaisen englanninkielisen tiivistelmän Sabinen puheesta School Forumissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti