keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Medienwerkstatt Potsdam: mediakasvatusta Berlin-Brandenburgin alueella.

Medienwerkstatt Potsdam


Ja kolmantena päivänä tapahtuu. Tänään kävin ensimmäistä kertaa tapaamassa Potsdamin mediakasvatuskeskuksen väkeä.

Potsdam sijaitsee n. 24 km linnuntietä Berliinistä. Sodan jälkeen valtaosa saksan mediatuotannosta onkin keskittynyt Babelsberg-nimisen alueen tuntumaan Potsdamin (eeppisen kauniin) keskustan ulkopuolelle. Näinpä myös Brandenburgin osavaltion suurin mediakasvatuskeskus sijaitsee lähellä tätä mediakeskittymää.

Medienwerkstatt Potsdam eli Potsdamin mediakasvatuskeskus on perustettu vuonna 1991 ja työllistää yhdeksän henkeä enemmän tai vähemmän täyspäiväisesti ml. harjoittelijan ja siviilipalvelusmiehen.

Keskus on järjestäytynyt yhdistyksen muotoon, ja sitä rahoittaa Brandenburgin osavaltion pääkaupungin eli Potsdamin nuoriso- ja sosiaalitoimi. Mediakeskus tarjoaa konsultointia, koulutusta, palveluita (enimmäkseen laitteiden lainausta) sekä kursseja mediakasvatuksen eri osa-alueilta. Keskus palvelee muuten koko Brandenburgin osavaltiota!

Kurssitarjontaan kuuluu mm. seuraavanlaisia työpajoja: tietoturva, animaatio, elokuva, blogi, nettisivu, valaisutekniikka, VJ (video jockey= videoiden livemiksaamista esim. tanssimusiikin taustaksi!), facebook, wordpress, crowdfunding, cybermobbing, word/excel/ppt, mainokset, sosiaalinen media, radiotuotanto, tapahtuman järjestäminen, aktivismi7vaikuttaminen internetissä, ja näin lista jatkuu ja jatkuvasti kasvaa.

Mediakeskukselle tulee jatkuvasti pyyntöjä kouluista ja nuorisokeskuksista, joihin ydintiimi pyrkii reagoimaan. Mediakeskuksella on lista päteviä opettajia (”Dozent”) joita he palkkaavat kurssien vetäjiksi, ja näin mediakeskuksen työntekijät vastaavat usein organisoinnista, siinä missä ulkopuoliset apurit toteuttavat itse sisällön.

Ja näin päädyn taiteellis-pedagogiseen päävastuuseen viikonlopun mittaisesta kännykkäkuvaus workshopista! Mutta siitä lisää tuonnempana.

Internetissä: Medienwerkstatt Potsdam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti