tiistai 20. marraskuuta 2012

Esittelemme Mobile Movie työpajan: keskustelua ja palautetta mediakasvatuskeskuksella


Medienwerkstatt Potsdamin logo

Tänään kävin Potsdamin mediakasvatuskeskuksessa esittelemässä Susannen kanssa kehittelemäni konseptin viikonlopun mobile movie työpajaa varten.

Päädyimme siihen, että aloitamme kuvausharjoituksilla (samaan malliin kuin taannoin iPadeillä!) jotta saadaan kamerat/puhelimet lämpimiksi sekä haastetaan todella etsimään niitä tavanomaisesta poikkeavia kuvakulmia - tuoreita näkökulmia ja uusia tapoja havaita ympäröivää todellisuutta.

Työpajaan osallistuu todennäköisesti alle 9 oppilasta ja näin ollen meidän on mahdollista tarjota hyvinkin henkilökohtaista ohjausta. Aiomme käydä ryhmän kanssa avointa keskustelua oman tuotannon sisällöstä. Ohjaamme työskentelyä ja muokkaamme opetusta perustuen heidän aiempiin kokemuksiin sekä mielenkiinnonkohteisiin.

Suunnitelmamme perustuu tutkivan oppimisen malliin, jossa oppija tai sosiaalinen ryhmä itse asettaa kysymyksiä ja pyrkii tekemisen ja kysymisen avulla löytämään vastauksia sekä asettamaan jälleen uusia kysymyksiä. Kokoonnumme eri työvaiheiden jälkeen ryhmänä keskustelemaan havainnoista ja haasteista työskentelyprosessin aikana, jonka jälkeen myös pienryhmät antavat toisilleen palautetta sekä kysyvät kysymyksiä.

Kannustamme tekemään hyvinkin visuaalisia, havaintoon ja mielenkiintoisiin kuvakulmiin/sommitteluun ja kokeelliseen kamerankäyttöön perustuvia videotutkielmia sillä pieni, ketterä kännykkäkamera soveltuu hyvin sen tyyppiseen työskentelyyn. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuden kuvata tarinan/öyhytelokuvan perinteiseen tapaan mikäli jokin ryhmä niin haluaa.

Mutta nyt nokka kohti Berliinin tietokonepelimuseota – Kompetenzlabor esittäytyy ja kertoo, mistä on tämän päivän mediakompetenssi tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti